chrome firefox opera safari iexplorer

1-3 жовтня обиратимуть найкращу українську амазонку

23 вересня 2010 о 15:55

1-3 жовтня в рамках фестивалю «Козацькі звитяги», що проходитиме у «Парку Київська Русь» (с. Копачів Обухівського району Київської обл.), обиратимуть найкращу українську амазонку. 

На думку організаторів фестивалю, переможниці мають бути притаманні чарівність, інтелект, жіночність, а також гідність та самостійність. «Зовнішні параметри не обов`язково мають бути модельними, оскільки краса не піддається загальноприйнятим критеріям — це завжди суб`єктивне поняття. Найголовніше, у дівчат має бути спортивна фігура та впевненість у собі, вміння красиво і правильно говорити українською, а також не боятися коней і байкерів», — прокоментував президент форуму-фестивалю «Козацькі звитяги» Євген Вишинський. 

Участь у конкурсі братимуть діічата віком від 18 років. Їх оцінюватимуть за інтелектуальними критеріями (журі ставитиме конкурсанткам запитання з української історії, костюму, з`ясовуватиме їх світогляд і рівень духовного розвитку), а також випробовуватимуть на фізичні вміння (хто з красунь краще танцюватиме, стрілятиме з лука, або зуміє осідлати коня). 

«Українські дівчата споконвіку були гарними, спритними та кмітливими. В часи знецінення та стандартизації, які торкнулися також і жіночої вроди, дуже важливим є встановити зв`язок зі світосприйняттям наших предків, які цінували в жінках розум та душевну силу», — сказав автор проекту «Парк Київська Русь», один із членів журі, Володимир Янченко.
 
У журі конкурсу запрошені зірки шоу-бізнесу, публічні люди, представники кіноіндустрії і київського бомонду. Як повідомили організатори, найкрасивішу українську «амазонку» організатори відправлять у тур країнами з українською діаспорою. 

Переможниця також отримає коштовний «Пояс Амазонки» і подорож до Греції. Учасницям півфіналу подарують чимало заохочувальних призів від спонсорів.

За матеріалами УНІАН

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути