chrome firefox opera safari iexplorer

Чи об’єднує українців політика нової влади в гуманітарній сфері? (травень 2010 року)

19 вересня 2010 о 18:09

„Українське демократичне коло” на замовлення Інституту політики 14–20 травня 2010 року провело всеукраїнське опитування. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1200 респондентів віком від 18 років і старше. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ±2,9%.
 
Відносна більшість опитаних (42,3%) вважає, що політика Президента Віктора Януковича та Уряду в гуманітарній сфері сприяють об’єднанню України. При цьому третина громадян (33,7%) вважає, що політика Віктора Януковича та Уряду в гуманітарній сфері сприяють роз’єднанню України. Чверть опитаних (24%) не змогли визначитись.
 
Ставлення до політики Президента Віктора Януковича та Уряду в гуманітарній сфері суттєво відрізняються в регіонах. Так, у Західному регіоні 69,2% громадян вважає, що ця політика сприяє роз’єднанню України (сприяє об’єднанню – 16%). Відносна більшість українців у Центральному регіоні (39,4%) дотримується думки, що політика нової влади в гуманітарній сфері сприяє роз’єднанню країни (сприяє об’єднанню – 33,2%). У Східному та Південному регіонах більшість населення вважає, що гуманітарна політика Президента Віктора Януковича та Уряду об’єднанню України (відповідно 62,6% та 57,7%), при цьому протилежної думки дотримується відповідно 6,5% та 20,2%.
 
Більше половини українців (51,2%) негативно ставляться до встановлення пам’ятника Йосипові Сталіну в Запоріжжі. Чверть опитаних (26,3%) ставиться позитивно, а 22,5% не змогли визначитись.

* Детальніше на сайті http://polityka.in.ua

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути