chrome firefox opera safari iexplorer

Держбюджет-2010: видатки на утримання центральних органів державної влади зростають

19 вересня 2010 о 18:31

Від перших днів своєї роботи нова влада демонстративно веде боротьбу за зменшення видатків на утримання органів державної влади. Але проект головного фінансового документу країни на 2010 рік, поданий урядом Януковича-Азарова, засвідчив протилежне – ці видатки, навпаки, зростають.

Видатки на утримання Верховної Ради та Секретаріату Кабінету Міністрів у Державному бюджеті хоч і не набагато, але зросли (на 10, 6% та 11,4% відповідно) порівняно з минулим роком.
 
Але на фоні Державного управління справами це зростання виглядає навіть скромним. Так, загальний бюджет ДУС зросте в 2010 році на 28,6% — і це незважаючи на численні заяви особисто Президента про скорочення витрат на обслуговування 
 
При цьому, наприклад, витрати на утримання резиденцій Глави держави планується збільшити майже утричі – із 12 до 34 мільйонів гривень. Витрати на спецмедобслуговування високопосадовців коштуватимуть державі на 65 млн. гривень більше, ніж торік – зростання майже на третину.
А видатки на утримання санаторно-курортного комплексу Держуправління справами зростуть більш, ніж на 50% — з 62 млн. гривень до 96.
 
Більше того, ДУС планує розширяти свою лікувально-оздоровчу діяльність за рахунок створення на базі санаторію «Конча-Заспа» реабілітаційного центру. В 2010 році лише на підготовку кошторисно-проектної документації цієї установи планується витратити 4,5 млн. гривень. 
 
14 з половиною мільйонів гривень коштуватиме платникам податків поява нової статті бюджету «Реконструкція та пристосування Маріїнського палацу в м. Києві». Очевидно, реалізуватиметься давній план В.Ющенка по створенню в цьому історичному приміщенні нової резиденції Президента.
 
Знайшлося в кошторисі Держуправління справами і місце для видатків на створення комплексу «Мистецький арсенал» (5 млн. гривень). Слід, щоправда, зазначити що хоча ця сума і виявилася вищою на 1 мільйон гривень порівняно з бюджетом-2009, проте набагато меншою за озвучені екс-президентом В.Ющенком вимогу у 300 млн. гривень.
 
* Порівняння видатків на ключові центральні органи державної влади у проекті Держбюджету на 2010 рік та Законі про Держбюджет на 2009 рік дивіться у Додатку на сайті http://polityka.in.ua/info/399.htm

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути