chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль зірок спорту «Спортивні ігри України»

19 вересня 2010 о 20:09

Цей фестиваль подарував унікальну можливість школярам та викладачам фізичного виховання пройти з зірками українського спорту майстер-класи з тенісу, важкої атлетики, греко-римської боротьби, стрільби, баскетболу, волейболу, художньої та спортивної гімнастики, самбо, дзюдо, кікбоксінгу, боксу тощо. 

Спорт – це одна із небагатьох речей, які сьогодні об’єднують Україну і формують її позитивний імідж за кордоном. Тому ми хотіли, щоб люди, які були «прапором» українського спорту, і ветерани спорту могли передати свій досвід та навики молодому поколінню. Наша мета – не просто показати, на що здатні «зірки», а й їхнє спілкування з молоддю, переконання її у тому, що в спорті можна бути успішною людиною і багато зробити для своєї країни. 

Важлива місія «Фестивалю зірок спорту» – підтримати шкільне фізичне виховання, місцеві спортивні клуби тощо. Організатори фестивалю роблять і свій внесок у розбудову спортивної інфраструктури, відкриваючи нові спортивні майданчики (побудовані без залучення бюджетних коштів, за допомогою спонсорів), нагороджуючи кращих вчителів фізичної культури та інструкторів спорту, даруючи подарунки дітям-переможцям змагань. 

«Спортивні ігри» стартували у Черкасах 26 серпня 2006 року. З кожним роком цей фестиваль все більше розширює свою «географію» проведення, більше областей долучаються до участі у спортивних змаганнях. «Фестиваль зірок спорту» став щорічним популярним всеукраїнським святом спорту в Україні, під час якого молодь з усієї країни отримує можливість хоча б раз на рік побачити українських чемпіонів і пройти разом з ними майстер-класи з улюблених видів спорту.  

* Детальніше про фестиваль можна знайти на www.tomenko.kiev.ua

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути