chrome firefox opera safari iexplorer

Карпатський регіон потребує нової стратегії розвитку оздоровлення та відпочинку

20 вересня 2010 о 12:16

17 серпня Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко в ході робочої поїздки на Закарпаття зазначив, що Карпатський регіон потребує нової стратегії розвитку оздоровлення та відпочинку.
 
На його переконання, розробка нової стратегії «зумовлена як обставинами хаотичності забудови багатьох готелів в різних регіонах України, так і кліматичними змінами, що відбуваються в Україні і світі в цілому».
 
«Так, Закарпатський регіон, зокрема, мусив би активніше працювати для розвитку інфраструктури, спрямованої як на оздоровлення, так і на відпочинок, — наголосив Заступник Голови Верховної Ради. — Підвищення температурного режиму, за прогнозами фахівців, що може характеризувати найближчі роки клімат як в Україні, так і за її межами, безумовно збільшить попит на такі об´єкти, кількість відпочиваючих як українців, так і іноземців, буде неухильно зростати».
 
За словами М.Томенка, Верховна Рада України зацікавлена у здійсненні подібних проектів і підтримає на рівні участі та відповідних рішень ідею проведення Міжнародної практичної конференції на тему: «Сталий розвиток Карпатського та інших гірських регіонів Європи», яка запланована на 8-10 вересня в м. Ужгороді. «Парламент візьме участь в ухваленні рішень на підставі пропозицій учасників конференції», — запевнив він журналістів в ході прес-конференції.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути