chrome firefox opera safari iexplorer

Охороняємо водойми від браконьєрів

19 вересня 2010 о 20:33

Браконьєрство з використанням варварських методів масового знищення риби в останні роки набуло дуже загрозливих масштабів. Микола Томенко став ініціатором посилення кримінальної відповідальності за незаконні методи рибальства, зокрема, за використання вибухових, отруйних речовин та електроструму. 

Окрім того, на розгляд парламенту нещодавно був представлений й інший законопроект щодо посилення заходів по боротьбі з браконьєрством, яким пропонується заборонити виготовлення, збут та застосування отруйних та анестезуючих засобів, колючих, давлячих та капканоподібних знарядь лову, електроловильних систем (електровудки), вибухових речовин, пташиного клею та синтетичних сіток. А також вводиться заборона ввозу до України з-за кордону широко розповсюджених браконьєрських синтетичних сіток, електровудок і капканів. 

Микола Томенко переконаний, що заборона на ввіз синтетичних сіток та електровудок в поєднанні з паралельною і одночасною забороною їх виготовлення та вільного продажу можуть стати реальними ефективними протибраконьєрськими заходами.  

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути