chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві обрали найкращі слогани міста до Євро-2012

23 вересня 2010 о 23:15

З понад 370 варіантів, які протягом десяти днів усі охочі надсилали на офіційний сайт КМДА, журі обрало 5 найкращих слоганів столиці до Євро-2012.

П'яте та четверте місця віддали лозунгам «Київ — золоті ворота чемпіонату» та «Київ — гостинні обійми футбольного світу». Зі слоганом «З Європою грай — у Києві перемагай» студентка Анна посіла третє місце.

«Я хотіла показати, що саме у Києві буде фінал і що вся Європа приїде до нас. Взагалі дуже швидко придумала, тобто сиділа, колись зайшла на офіційний сайт і якось воно так спонтанно відбулося, і я відправила листа», — каже студентка Анна Комарова.

Найбільше голосів журі віддали слоганам «Київ-2012 — зафутболимо свято» та «Київ-2012 — Європа без кордонів — футбол без меж». Усім п'ятьом переможцям вручили професійні футбольні м'ячі. Який саме лозунг представлятиме місто у 2012 році визначатиметься вже УЄФА.

Обрали кияни до Чемпіонату і своїх послів доброї волі. Серед них відомі футболісти Олексій Михайличенко, Леонід Буряк та Віктор Леоненко, боксер Віталій Кличко, гімнастка Ганна Безсонова та тенор Володимир Гришко.

«Мені доведеться неодноразово співати гімн нашої країни і славити наших переможців, а особисто буду прагнути того, щоб до нас на Україну приїхали видатні мої партнери, артисти, котрі прославили нашу Україну на весь світ, українського походження, котрі мешкають 20-30 років за кордоном і з нетерпінням чекають Євро-2012», — каже посол доброї волі Києва як приймаючого міста Євро-2012 Володимир Гришко.

Аби ще більше заохотити послів до патріотизму, їм подарували футболки національної збірної з футболу.

Матеріал з сайту www.24tv.com.ua 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути