chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні готується випуск електронних підручників для школярів

20 вересня 2010 о 09:01

Генеральний директор Державного спеціалізованого видавництва «Освіта» Тамара Ткаченко повідомила, що їх видавництво працює над підготовкою електронного підручника для школярів

Про це вона повідомила під час прес-конференції у Києві, передає ІМК.

«Цей підручник у собі об’єднує всі книжки і всі підручники, які є у школах. Тому на сьогодні ми практично підготували всі авторські угоди й тексти, які необхідно розмістити в цьому підручнику. Також підготовлено цей підручник і з технічної точки зору. Він зможе не лише відображати різноманітні шкільні підручники, але й допоможе робити конспекти», — зазначила вона.

За словами Т.Ткаченко, електронний підручник — це дуже зручна, але й дуже дорога річ.

«На сьогодні виробники такого підручника кажуть, що його можна буде здешевити, можливо, до 300 доларів. Але й це дуже велика сума, і батькам накладно купувати цей підручник за свої гроші», — додала Т.Ткаченко.
 
Водночас гендиректор видавництва повідомила, що є елітні школи, де цікавляться такими підручниками.

«Можливо, в цьому році вони будуть навчати своїх дітей за такими підручниками, але на сьогодні дуже небагато дітей можуть дозволити навчатися за ними. Ми працюємо в цьому напрямку і сподіваємось, що колись буде такий час, коли держава зможе фінансувати такі підручники, або ж можуть бути кредити, які батьки виплачуватимуть протягом 10-ти років. Бо коли будуть електронні підручники, не потрібно буде щороку купувати звичайні», — розповіла Т.Ткаченко.

Нагадаємо, як повідомив міністр освіти Дмитро Табачник, у цьому навчальному році українські школи будуть повністю забезпечені новими підручниками тільки у листопаді.

Як повідомлялось раніше, Міносвіти розмістило електронні версії перших параграфів підручників для 10-го класу в Інтернеті.

За матеріалами: Освіта.ua

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути