chrome firefox opera safari iexplorer

Янукович запропонував Медведєву разом готуватися до Євро-2012

19 вересня 2010 о 20:53

Україна і Росія можуть разом здійснювати проекти, пов'язані з Олімпіадою Сочі-2014, а також Євро-2012, заявив президент України Віктор Янукович.

«Хотів би, щоб ми зробили акцент на проведенні Євро-2012 на Україні, і всі, що з цим пов'язано, і потім Сочі-2014 в Росії», — заявив Янукович на зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим.

Він наголосив, що «тут є дуже багато інфраструктурних об'єктів», які цікаво буде спільно здійснити.

Крім того, Янукович попросив Медведєва поділитися досвідом у підготовці сочинської олімпіади, нагадавши, що Україна виступила з ініціативою проведення Зимових Олімпійських Ігор у 2022 році в Карпатах.

«Тут рівень МОК. Я просив би вашої підтримки. Все ж це рішення, можна сказати, політичне, світового рівня», — сказав він.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 17 вересня, Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв, приєднавшись до учасників міжнародного автопробігу за маршрутом Санкт-Петербург — Москва — Київ, проїхали на ретро-автомобілях Перемога з селища Хомутовка Брянської області Росії до Глухова Сумської області України.

За матеріалами:РИА Новости

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути