chrome firefox opera safari iexplorer

Техніка чемпіона від козаків-характерників

29 жовтня 2010 о 20:14

Відродити втрачений різновид козацького бігу, який просто переверне спортивні методики і результати. За це взявся львівський неодноразовий рекордсмен Костянтин Стасюк.

Він 20 років по крихтах збирав і випробовував на собі знання наших пращурів. І тепер дасть фори у витривалості будь-якому спортсмену-чемпіону. А все завдяки так званому “плутаному бігові”, який використовували козаки-характерники, щоб збити з пантелику ворога.

Їхня хода була настільки легкою, що навіть прим’ята трава під ногами швидко випростовувавсь. Бо робота опорно-рухового апарату тут кардинально інша. Під час звичайного бігу хребет стискається, а з таким — людина навпаки, ніби виростає. Більш того вона стає легкою, а її рухи вправними і точними.

Ніндзя оволоділи схожою технікою, але вже після козаків-характерників, наполягає герой. Він готовий цьому учити. І якби розкрутити цю техніку на рівні державному, каже, та й запустити у великий спорт, Україна б запросто домінувала у світі по досягненнях.

Костянтин Стасюк, характерник-реабілітолог: “Основой всему, конечно, является техника движения. То есть, движение – это жизнь, но я добавляю – исключительно правильная форма движения – это жизнь. Так, как люди ходят, лучше бы не ходили вообще. Потому что надо уметь правильно ходить, двигаться, правильно держать позвоночник, все играет роль. Человек – это биомашина, которая должна работать, как автомобиль, исключительно правильно”.

Володимир Пилат, президент Міжнародної Федерації бойового гопака: “Його вигідно використовувати і в змаганнях по різних бойових мистецтвах, у тому числі це той же бойовий гопак. І, звичайно, що воно б дало дуже великий успіх нашим футболістам. Якщо б вони це почали вивчати, їхній ресурс був би набагато вищим. Тобто, не було б навіть видно, що вони в кінці другого тайму втомлені”.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути