chrome firefox opera safari iexplorer

У 12 тернопільських замках відновлять стару фортифікацію

08 жовтня 2010 о 19:09

12 замків Тернопільської області будуть охоплені програмою відновлення і розвитку фортифікаційних споруд, розрахованою до 2015 року. Про це заявив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк в інтерв`ю журналу «Профіль».

«Ми плануємо, що у програму ввійдуть ще вісім об`єктів. Розраховуємо, що до 2015 року ми однозначно повинні ці об`єкти відновити і створити єдину карту туристичних маршрутів нашими фортецями, замками і палацами», – розповів губернатор.

У Тернопільській області знаходиться третина усіх стародавніх фортифікаційних споруд, замків і палаців України. Фінансування програми відновлення здійснюватиметься за рахунок держави і місцевих ресурсів. «На реконструкцію будуть використані місцеві будматеріали, з яких, власне, і споруджувалися тут замки, причому їх місцева влада виділить безкоштовно», — підкреслив М.Цимбалюк.

Губернатор також розповів, що у Вишневецькому замку планується створити музей картин одного з найвідоміших художників України, уродженця Тернопільщини Івана Марчука. «Найближчим часом буде проведений бал, для участі в якому запросимо всіх, кому небайдужа доля цього прекрасного палацу, і хто готовий сприяти його відродженню. Звичайно, запросимо й Івана Марчука. Тоді і обговоримо всі питання: і про площі, де експонуватимуться полотна, і про апартаменти для Майстра і гостей замку, і про створення класів, в яких він би міг давати бажаючим свої уроки майстерності», – поділився планами тернопільський губернатор.

УНІАН

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути