chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові побудують свій Діснейленд

20 жовтня 2010 о 16:16

У Харківській міській раді презентували макет майбутнього комплексу атракціонів і розваг, який з'явиться в центральному парку міста — Парку культури і відпочинку ім. Горького.

У центрі цього комплексу буде величезне оглядове колесо. Також у парку буде кілька висотних атракціонів: «ланцюгові» каруселі і знамениті «американські гірки».

Передбачено будівництво атракціонів для маленьких дітей, спортивних кортів і комплексу для любителів екстремальних видів спорту. Вони будуть розташовані вздовж алеї в північній частині парку.

«Харків був, є і буде першим. Цей парк передбачає зони відпочинку для всіх категорій людей — як для дітей різного віку, так і для дорослих і літніх людей. Ми використовуємо всі можливості, в тому числі й залучимо приватних партнерів, щоб парк відкрився у 2012-му році, хоча це дуже складно. Зараз ви бачите оригінальний макет, якому ще належить стати Парком розваг. Але головне — у нас є початок. Назад ми вже не відступимо, тільки вперед! Цей парк розваг незабаром з'явиться не на макеті, а в реальному житті. Упевнений, ніхто не залишиться розчарований. Думаю, я буду відвідувати цей парк разом зі своїми дітьми та онуками, коли він стане доступним для всіх харків'ян», — сказав в.о.мера Харкова Геннадій Кернес на презентації проекту.

Крім того, у комплексі буде піратський ставок з кораблем морських розбійників. У ставку можна буде плавати на човнах, а автодром буде імітувати частину справжнього міста.

Джерело:  ІМК

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути