chrome firefox opera safari iexplorer

Кожній десятій родині не вистачає грошей на їжу

23 листопада 2010 о 18:06

Значна частина населення (45,8%) констатує погіршення свого матеріального становища за останні півроку. При цьому практично така ж кількість громадян (46,5%) зазначили, що їхнє матеріальне становище не змінилось, і лише 6,8% вважають, що їхнє матеріальне становище покращилось.

Такими виявилися результати всеукраїнського опитування, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики 2-8 листопада 2010 року.

На погіршення матеріального становища за останні півроку більшою мірою вказали опитані у Західному та Центральному регіонах (відповідно 51% і 54,2%), аніж у Південному й Східному регіонах (відповідно 36,9% та 40,1%).

І навпаки, жителі Південного та Східного регіонів (відповідно 9,5% і 8,8%) більше вказали на покращення матеріального становища, аніж у Західному й Центральному регіонах (відповідно 4,2% та 4,7%).

Виявилося, що кожній десятій українській родині не вистачає грошей навіть на їжу, а відносній більшості (41,2%), хоча й вистачає грошей на їжу, але купувати одяг чи взуття вже складно.

Абсолютну більшість населення України (96,7%) тією чи іншою мірою хвилює зростання цін. Не хвилює зростання цін лише 3% громадян.

При цьому майже половина опитаних (46%) вважає, що головним винуватцем нинішнього стрімкого зростання цін є як нинішня, так і попередня влада однаковою мірою. Разом з тим, майже 22% респондентів вважають головним винуватцем зростання цін нинішню владу, а 16% — попередню. При цьому близько 12% дотримується думки, що зростання цін – це об’єктивний наслідок світової кризи.

Детальніша інформація на сайті http://polityka.in.ua 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути