chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти заборонило посібник з історії українського права

15 листопада 2010 о 11:00

Міністерство освіти і науки позбавило статусу навчального посібника для вузів книгу «Історія українського права» Івана Гриценка, декана юридичного факультету Національного університету імені Шевченка. Як пояснив глава Міносвіти Дмитро Табачник, книга містить «крамольні» речі: зігдно з посібником росіяни і українці етнічно і генетично відрізняються.

«Його звуть Іван Гриценко, декан юридичного факультету Національного університету імені Шевченка — найголовнішого університету країни. Підручник, де він керівник авторського колективу, називається „Історія українського права“. Так, дійсно, там є кілька речей, які викликають острах у будь-якої нормальної людини. Там пишеться про те, що росіяни і українці відрізняються в розумовому, етнічному і генетичному стосунках. Там також говориться, що в Росії ніколи не було права і багато що інше», — зазначив Табачник.

Міністр заявив, що Міносвіти за допомогою рецензій рекомендувало книгу як навчальний посібник для вищих навчальних закладів. "Я вважаю, що будь-який автор має право на будь-які погляди. Ми зробили тільки одне-єдине: відкликали з цього підручника гриф «навчальний посібник для вузів», — повідомив Табачник.

«Я можу тільки жалкувати, що в моєму рідному київському університеті пишуть подібні, абсолютно несусвітні, з точки зору неєвропейських поглядів, неукраїнської правової науки, речі», — підкреслив глава Міносвіти.

Джерело: "1+1"
Розділи: Новини освіти Освічена

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути