chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві можна подивитися на світ «Очима бідних»

07 листопада 2010 о 23:15

У неділю, 7 листопада, глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар відкрив у Києві виставку «Очима бідних: відчиніть мені врата справедливості».

Виставка розташована у столичному парку ім. Тараса Шевченка та працюватиме до 14 листопада. На ній представлені картини та світлини європейських художників, на яких зображено голод, усамітнення, відчай, і, поряд з цим, ознаки надії.

Як зазначив Гузар, відкриваючи виставку, душевна бідність притаманна багатим людям. Він також закликав українців допомагати один одному.

На його думку, кожен українець та влада в цілому мусять відкрити вуха і серце для того, щоб боротися з бідністю.

«Це не є проблема тільки влади. Хоча влада так само, як кожен громадянин, мусить відкрити вуха і серце для тих, хто потребує. То є відповідь для цілого народу», — сказав Гузар, відповідаючи на запитання, що потрібно робити, аби ефективно боротися з бідністю.

Глава УГКЦ також наголосив, що потреби людей є дуже різні, і не лише матеріальні. Однак, на його думку, найбільшою проблемою у світі є те, що існує мало людей, які вміють розпоряджатися багатством.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути