chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві заборонять курити у кафе

22 листопада 2010 о 13:58

З наступного року у київських кафе, барах і нічних клубах курити можна буде тільки на літньому майданчику або в спеціальній закритій кімнаті без столиків.

Проект такого рішення зараз розглядають у комісіях Київради. Ініціатори рішення — голова постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець і секретар комісії з питань сім'ї, молоді та спорту Віктор Гринюк.

За словами ініціаторів, прийняти таку норму закладам запропонують добровільно — взамін на пільги від київської влади.

«Норма, коли є зали для курців і некурців недостатня, адже в зали для курців не заборонено вхід неповнолітнім. Крім того, такі зали візуально не завжди відокремлені від громадських місць, а значить, куріння в них є курінням у громадському місці. Крім того, некурці не захищені від пасивного куріння», — зазначив Бригинець.

За його словами, до Євро-2012 майже всі кафе, ресторани і навіть клуби працюватимуть за такими правилами.

«Такі заклади будуть мати на вході спеціальну позначку, вони потраплять до списку об'єктів для туристів, крім того, вони матимуть пільги на вуличну рекламу своїх закладів і, сподіваємося, що менше платитимуть місцевих зборів», — сказав Бригинець.

Він також зазначив, що кафе і бари, в яких можна буде курити в приміщенні, якщо й залишаться, то тільки на околицях столиці.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути