chrome firefox opera safari iexplorer

Атракціони на Майдані Незалежності закрили

16 грудня 2010 о 23:04

Державні інспектори Держгірпромнагляду у Київській області і Києві провели позапланову перевірку безпеки експлуатації 12-ти атракціонів, встановлених на Майдані Незалежності.

Як повідомляє прес-служба відомства, за матеріалами перевірки Головному управлінню культури і мистецтв КМДА запропонували припинити експлуатацію цих атракціонів.

За порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуті заступник директора Голосіївського парку та завідувач атракціонами парку Перемога.

Як з'ясувалося під час перевірки, для атракціонів не були розроблені методи евакуації відвідувачів та обслуговуючого персоналу, не були визначені шляхи евакуації.

Крім того, атракціони розташовані поруч з ялинкою — потенційним об'єктом підвищеної небезпеки, де постійно перебуває велика кількість дорослих і дітей, і у разі загоряння ялинки шлях евакуації буде перекритий, що може призвести до людських жертв, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, дитячий парк розваг і льодовий каток на Майдані Незалежності відкрилися 12 грудня.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути