chrome firefox opera safari iexplorer

Для гостей Євро-2012 введуть єдиний проїзний квиток

05 грудня 2010 о 14:29

Усі чотири українські міста-господарі Євро-2012 повинні ввести єдиний проїзний квиток для міського транспорту. Про це наголосив вчора у Києві на прес-конференції Віце-прем’єр-міністр України з питань підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков.

Урядовець підкреслив, що ціна на «проїзний» всередині міст повинна бути обґрунтованою і доступною для людей.

Для цього у Харкові вже створено єдиного пасажирського перевізника — підприємство «Харків Пасажирський», який має об'єднати КП «Харківський метрополітен», КП «Міськелектротранс» та комунальні автобуси. У найближчих планах цього підприємства — створення єдиного проїзного квитка на весь міський транспорт.

За словами віце-прем’єра, квиток буде мати вигляд пластикової картки, а ціну такого квитка, яка буде діяти в усіх містах протягом всього періоду чемпіонату, визначать міста.

«Попередня ціна, яка обговорювалась, — 18-25 євро на весь період турніру. Проте, це не стосується міст, які мають метрополітен», — підкреслив Віце-прем’єр.

За словами урядовця, єдиний проїзний квиток — це важливе рішення і крок назустріч уболівальникам. «Кілька днів тому Росія отримала чемпіонат світу-2018. Не останню роль у цьому зіграв аргумент відмови від плати за громадський транспорт на користь вболівальників. Катар зробив те саме. Результати ви знаєте самі», — пояснив Борис Колесніков.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути