chrome firefox opera safari iexplorer

До зимової Олімпіади-2022 у Львові планують збудувати олімпійське селище

24 грудня 2010 о 15:03

У підготовці до Зимової олімпіади 2022 року буде залучено шість областей, а прийматимуть головний турнір Львівська і частково Закарпатська області – у тому випадку, якщо заявку України на проведення Зимової олімпіади-2022 буде прийнято. Про це 22 грудня під час наради у Львові повідомив віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков.

За його словами, до Олімпіади планується збудувати два олімпійські селища, одне із яких у Львові (будівництво мало би відбутися між 2018 і 2021 роком), інше – у Тисовці та Славському (будівництво – у 2013—2015 роках). Серед об’єктів, які потрібно буде підготувати для проведення Олімпіади Борис Колесніков назвав Олімпійський стадіон, що постане з модернізованого стадіону до Євро-2012 у Львові, критий ковзанярський центр, санно-бобслейна траса та фрістайл-центр у м. Львові, а також біатлонний та лижний комплекс трамплінів у Тисовці, траси для проведення гірськолижних змагань у Воловці та Славському, і сноубордингову трасу у Славському.

За словами віце-прем’єр-міністра, половину з цих об’єктів планується збудувати ще до подання заявки у 2014 році. Так, до кінця 2012 року планується завершити будівництво санно-бобслейної траси у Львові та біатлонного і лижного комплексу у Тисовці.

До подання заявки планується також збудувати львівський фрістайл-центр.

Окрім того, Борис Колесніков представив на нараді відеоролик з презентацією Львова як потенційного кандидата на проведення зимової олімпіади в 2022 році.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути