chrome firefox opera safari iexplorer

Київ прийматиме чемпіонат світу з фехтування

08 грудня 2010 о 00:00

Києву довірили проведення Чемпіонату світу з фехтування у 2012 році. Відповідне рішення було прийнято на Конгресі Міжнародної федерації фехтування, який відбувся днями у Москві.

Незважаючи на те, що Україна виявилася єдиною країною, що висунула свою кандидатуру на проведення цих змагань, Київ, в якості господаря світового форуму-2012, отримав безсумнівну підтримку світової фехтувальної громадськості. За місто каштанів віддали свої голоси 96 із 100 федерацій, які брали участь у голосуванні. Три федерації проголосували проти і одна утрималася.

Про рішення висунути Київ як кандидатуру на проведення Чемпіонату світу-2012, Україна заявила на Генеральній Асамблеї Міжнародної федерації фехтування, яка відбулася у квітні 2010 року в Баку. 

Для України цей Чемпіонат має особливе значення: у 2012 році боротися за звання чемпіонів світу в командній першості будуть тільки ті види зброї, які не беруть участі в Олімпійських Іграх в Лондоні — жіноча шабля і чоловіча шпага.

Таким чином, Олімпійські чемпіонки Пекіна — шаблістки Ольга Харлан, Олена Хомрова, Галина Пундик та Ольга Жовнір — не маючи можливості боротися в цьому олімпійському циклі за відповідні командні нагороди, зможуть поборотися за медалі світової першості на рідній землі.

Джерело: "1+1"
Розділи: Здорова Спорт в Україні