chrome firefox opera safari iexplorer

Киян закликають бути обережними з салютами

20 грудня 2010 о 19:41

Напередодні новорічних свят столична влада закликає киян бути обережними при придбанні та використанні піротехніки. Про це заявив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний, повідомляє прес-служба мерії.

«Для того щоб уникнути неприємних наслідків та попередити трагічні випадки, необхідно обов'язково ознайомитися з інструкцією та терміном придатності, купуючи такий товар. Якщо відсутня інформація українською чи російською мовами, це означає, що виріб не сертифікований і користуватися ним дуже небезпечно», — сказав Пшеничний.

За його словами, небезпечним є недотримання правил застосування піротехніки та використання засобів, термін придатності яких вийшов. Не можна розбирати, ремонтувати піротехнічні вироби, а також використовувати не за призначенням, або в невідповідних умовах.

«При використанні фонтанів, феєрверків, римських свічок тощо небезпечним є полум'я. Ефект цього виду піротехніки досягається викидом у повітря палаючих зірок, котрі повинні згаснути до моменту сягання землі. Тому при неправильному розташуванні виробу ці палаючі зірки можуть упасти на глядачів. А піротехнічні ракети можуть непередбачено змінити напрямок руху», — додав чиновник.