chrome firefox opera safari iexplorer

Маршрутники пригрозили протестами у разі не підняття цін на проїзд

20 грудня 2010 о 19:31

Автоперевізники не виключають проведення акцій протесту у разі відсутності реакції місцевих влад на необхідність підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі. Про це в повідомив голова Всеукраїнської асоціації автоперевізників України (ВААП) Віталій Рева. За його словами, відповідне рішення було ухвалене у п`ятницю, 17 грудня, на загальних річних зборах автоперевізників.

«Рішення зборів оформляється зараз, там цілий ряд питань», — зазначив він. Зокрема, в рішенні зборів зазначається, що перевізники залежно від вартості палива змінюватимуть і тарифи.

«Рішення ухвалене, і питання стоїть так: якщо вони не зреагують — це, в основному, стосується місцевих органів влади, — то ми вимушені будемо проводити протестні акції, тому що за рік тільки у Київській області 8 підприємств стали банкротами, повністю розвалилися, у 8 районах вже немає навіть автопідприємств», — зазначив Рева. За його словами, це також відмічено у рішенні зборів.

Водночас він підкреслив, що у рішенні про необхідність підвищення вартості на проїзд у маршрутках немає конкретної дати підвищення, оскільки час і розмір підвищення розраховує кожен перевізник окремо. «Вартість проїзду визначає кожен перевізник. Дати немає ніякої, тому що кожен перевізник ухвалює самостійне рішення, кожен окремо укладає договір із замовником (місцевими владами – ред.)», — сказав він.

За словами голови ВААП, також планується направити відповідні звернення до Кабінету міністрів і міністерств.

«Це було рішення річних зборів ( про приведення тарифів у відповідність із зростанням цін на пальне – ред.), а зараз на підставі цього рішення ми звертатимемося з відповідним листом на адресу прем`єр-міністра, Мінінфраструктури, Мінекономіки і попередимо», — сказав Рева.

Як повідомлялося, на думку експертів, тарифи необхідно підвищувати на 1-2 грн, оскільки нинішні тарифи встановлювалися, коли вартість палива була нижча в 2,5 рази і перевезення стали збитковими.

Тиждень тому проїзд у деяких столичних маршрутках подорожчав до 2,50 грн.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути