chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти затвердило нові програми тестування — 2011

17 грудня 2010 о 00:45

8 грудня 2010 року Міністерство освіти затвердило нові програми зовнішнього незалежного оцінювання, на підставі яких мають розроблятися тести 2011 року.

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник підписав наказ про затвердження програм для проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2011 році.

Зазначеним наказом також скасовані програми зовнішнього незалежного оцінювання, на підставі яких складались тести минулих років та розроблялись тести 2011 року.

У свою чергу Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) зняв зі свого сайту всі матеріали щодо підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року, включаючи вже розроблені специфікації та технічні характеристики тестів.

Як повідомила прес-служба УЦОЯО, «спеціалісти Українського центру оцінювання в даний час аналізують цей документ. У найближчий час буде прийнято рішення про доцільність змін у специфікаціях (технічних характеристиках) тестів із окремих предметів».

Нові програми ЗНО затверджені з наступних предметів: українська мова та література, російська, англійська, німецька, французька та іспанська мови, математика, історія України, географія, біологія, фізика та хімія.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути