chrome firefox opera safari iexplorer

На «розкрутку» Криму виділять 6 мільйонів гривень

07 грудня 2010 о 19:45

На «розкрутку» Криму та його конкурентоспроможність у наступному році кримська влада обіцяє виділити понад 6 млн. грн.

Як повідомив на прес-конференції заступник голови Ради міністрів АР Крим Георгій Псарьов, у Криму започаткована низка важливих проектів, які допоможуть розвитку регіону як туристичного центру Східної Європи.

Зокрема, це стосується розвитку залізничного руху, будівництва автодоріг, розвитку морських портів тощо.

«Перед міністерством курортів і туризму Криму поставлено завдання забезпечити економічний ефект у вигляді збільшення прибуткової частини бюджету АРК від курортної галузі на 50% впродовж 2011 р., а також збільшити кількість туристів на 15%. Кошти направлятимуть на розвиток інфраструктури курортних регіонів Криму», — наголосив високопосадовець.

Водночас він визнав, що українські туристи не поспішають відмовлятися від «турцій» та «єгиптів» на користь рідного Криму через недостатню кількість і якість пляжів.

І хоча Чорне море є одним з найбезпечніших і цілющих у світі (принаймні тут ви не ризикуєте бути покусаним акулою), та все ж кримській владі потрібно якомога швидше вирішувати екологічні проблеми на півострові.

Це стосується нераціонального розміщення побутових відходів, очистки стічних вод та загарбання з мовчазної згоди місцевої влади значних ділянок природо-заповідного фонду.

Так, цього літа на території таврського могильника на горі Кішка (Сімеїз), який вважається пам'яткою національного значення, почалося будівництво приватного житлового комплексу.

Ще одна новобудова стала причиною зникнення з екскурсійних маршрутів об'єктів у центрі Судака. Поруч з Генуезькою фортецею (на ділянці між вежами Лукіні Фієскі і Безіменною) два роки тому з'явилася огороджена ділянка і виріс приватний будинок.

Не менш кричущим є приклад знищення давніх печерних міст Челтер-Мармара і Шулдан, що біля села Тернівка в Шульській долині. Раніше крізь ці пам’ятки республіканського значення проходили всесоюзні туристичні маршрути, а тепер тут — церковні самозахоплення. Вигляд унікальних печерних комплексів ченці спотворили стінами, заборами, віконними і дверними рамами, зібраними з чого попало.

Майя Заховайко для «Рідної країни»

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути