chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартував новий культурний проект «Завтра-Різдво»

17 грудня 2010 о 20:21

Справжню фестивалію підготували до зимових свят працівники столичного музею Івана Гончара до століття з дня народження засновника закладу. Це фестиваль, в якому зібрали народних майстрів, музик і письменників, щоб показати українцям, як треба готуватися до Різдва.

Майстер-класи, виставки, виступи українських гуртів чекатимуть на відвідувачів протягом феєрії. А для початку тут на ярмарку пропонують відвідувачам придбати етнічні подарунки.

Відвідувачка: «Я купила дідух, ангелик, козак і там ще бачите, скільки торб. Все це я накупила діточкам».

Одна з особливостей проекту «Завтра — Різдво» — величезна кількість майстер-класів. Їх можуть відвідувати всі охочі. Тут навчатимуть вирізати витинанки, різьбити по дереву, вишивати, плести з соломи, а також куховарити. Так, в рамках акції «12 страв до Різдва» Ніна Матвієнко зварить кутю, музиканти гурту «Гайдамаки» приготують «Щуку по-гайдамацьки». Першими серед зірок на відкритті проекту свою фірмову страву — плацинди з гарбузом приготували письменники брати Капранови.

Дмитро Капранов, письменник: «Плацинда — це наша бесарабська страва. Вона робиться з тіста, з гарбузом. Її роблять краще чоловіки, можна її робити з яблуком і сиром».

Петро Гончар, директор музею Івана Гончара: «Традиції — це виписаний закон не депутатами, а людьми. Це історія народу, от ми за цими традиціями і намагаємося робити свої свята».

Проект «Різдво-завтра» триватиме протягом зимових свят аж до Водохреща 19 січня.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути