chrome firefox opera safari iexplorer

У Ялті пройде етап Кубка світу з автораллі 2011

20 грудня 2010 о 14:31

Вперше українське автораллі потрапило до календаря Кубка світу. Змагання проходимуть в околицях Ялти. Про це розказав Євген Червоненко, президент Автомобільної федерації України на Церемонії нагородження переможців чемпіонатів та кубків України з автомобільного спорту 2010 року, інформує Gazeta.ua.

За право проведення Етап Кубка світу Україна змагалася з Іспанією, Італією та Туреччиною.

«Це буде генеральна репетиція Євро 2012», – таке порівняння провів Червоненко.

Перебіг змагань у Ялті транслюватиме канал «Eurospоrt». «Уже є домовленості про ефір часом 6 годин 35 хвилин. Перші дві хвилини розповідатимуть про Крим», – каже він.

Для трансляцій буде використано 3 гелікоптера. Ще два будуть задіяні для рятувальних робіт.

Олександр Лієв, міністр культури і туризму Криму, висловив сподівання, що очікувана спортивна подія збере на півострові до 300 тис. людей. «Це сприятиме продовженню сезону. На минулі змагання у Ялті приїздило близько 90 тисяч вболівальників», – сказав чиновник.

Автомобільні змагання заплановані на 2 – 4 червня. Раніше вони проходили на початку вересня.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути