chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну приїдуть «Вечори французького кіно»

19 грудня 2010 о 22:56

З 27 січня в Києві стартує перший фестивальний проект нового 2011 року «Вечори французького кіно», який подарує українському глядачеві можливість побачити новітні фільми Франції абсолютно різних жанрів і напрямів.

У програмі фестивалю зібрано знакові картини останнього сезону: нова драма Франсуа Озона «Притулок», треш-хоррор-комедія «Гума» Квентіна Дюпьє, фільм «Моя дівчинка не хоче» Крістофа Оноре, «Завірена копія» Аббаса Кіаростамі з Жюльєт Бінош у головній ролі та фантастичний-апокаліптичний фільм «Останній романтик планети земля» з Матьє Амальріком у головній ролі.

Фестиваль стартує в столичному кінотеатрі «Україна», потім продовжиться в кінотеатрах Харкова, Львова, Донецька, Запоріжжя, Дніпропетровська, Одеси, Севастополя. Усі фільми демонструються на мові оригіналу з субтитрами.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути