chrome firefox opera safari iexplorer

За Андріївський узвіз візьмуться в наступному році

22 грудня 2010 о 23:01

Реконструкція Андріївського узвозу розпочнеться навесні наступного року. Про це заявив начальник КО «Інститут генерального плану» Сергій Броневицький.

«Реконструкцію Андріївського узвозу можемо починати навесні наступного року. Все необхідне для цього зроблено — проектна документації замовлена, проектувальники почали роботу й закінчать її орієнтовно до весни», — сказав він.

Броневицький додав, що відразу після цього можна одержувати дозвіл і починати роботи.

«З Контрактовою площею складніше. Спочатку її потрібно звільнити від незаконно встановлених кіосків», — відзначив він, додавши, що в рамках реконструкції на Контрактовій площі й Андріївському узвозі будуть замінені інженерні комунікації, дорожньо-тротуарне покриття, приведені до ладу фасади будинків.

За підрахунками чиновника, вартість робіт з реконструкції Контрактової площі, Андріївського узвозу й вул. Сагайдачного становить близько 1,6 мільярда гривень. Щоправда, це ще не остаточна цифра, повний кошторис буде тоді, коли розроблять проектну документацію.

«Якщо інвестори викуплять конкретний будинок і захочуть провести його реставрацію або реконструкцію з надбудовою, то це буде провадитися за рахунок власника будинку. Що стосується дорожнього покриття, інженерних мереж, тротуарів, висвітлення, озеленення, то це буде робитися за рахунок міста», — сказав Броневицький.

Він також уточнив, що будівництво торгового центру за проектом відомого архітектора Гесте на Контрактовій площі розпочнеться у 2012 році.

«Думаю, до весни буде визначені інвестор і підписаний договір з ним. Зовнішній вигляд будинку визначений на 90%, він відтворений за історичними довідками. Будівництво не почнеться раніше 2012 року, тому що до Євро ми не дозволимо починати в місті масштабні проекти, які будуть заважати туризму», — сказав Броневицький.

Водночас у рамках реконструкції з Подолу приберуть трамвай N5, а на набережній за рахунок звільненого місця зможуть розширити дорогу.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути