chrome firefox opera safari iexplorer

Збірка творів Григорія Сковороди стала Книгою року-2010

25 грудня 2010 о 19:08

Книжкою року, що минає — стала збірка творів Григорія Сковороди. Їх перевидало — харківське видавництво «Майдан». Це видання отримало гран-прі дванадцятого Всеукраїнського рейтингу «Книжка року».

За словами журі, у складі якого — критики, журналісти і культурологи, вперше твори Сковороди видали без помилок. У попередніх збірках їх нарахували близько 10-ти тисяч. Серед переможців у номінації краще сучасне українське видання — Оксана Забужко та її «Музей покинутих секретів». У номінації Сучасна поезія — найкращим визнали історичний роман Ліни Костенко «Берестечко». Серед дитячих авторів переміг Сашко Дерманський з комічним твором «Чудове чудовисько в країні жаховиськ».

Іван Малкович, дитектор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»: «На книжці ми навіть написали — для обережного читання, щоб не надірватися від сміху. Ця книжка написана за всіма лекалами світовими дитячої літератури. І там присутні українські народні герої».

Костянтин Родик, президент рейтингу «Книжка року»: «Те, шо ми бачимо серед нагороджених торішніх переможців, говорить про стабільність якості, шо ці люди випустили і у цьому році книжки, гідні нашої з вами уваги».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути