chrome firefox opera safari iexplorer

Київ відзначить День соборності ярмарком і феєрверком

19 січня 2011 о 21:52

22 січня, у День соборності, на столичному Майдані Незалежності відбудеться масштабний концерт творчих колективів з усіх областей України та Автономної Республіки Крим.

Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації, концерт розпочнеться об 11:00 на сцені поблизу Монументу Незалежності та триватиме впродовж дня i завершиться грандіозним святковим феєрверком.

Паралельно з концертом на Майдані Незалежності вздовж вулиці Хрещатик, від перехрестя з вулицею Городецького до перехрестя з вулицею Богдана Хмельницького, відбуватиметься святковий ярмарок, де майстри з різних регіонів України представлятимуть свої вироби. Кожен, хто бажає, зможе придбати собі символічні сувеніри, скуштувати страви національної кухні, послухати виступи народних колективів.

Столична влада запрошує всіх киян та гостей міста долучитися до святкування Дня Соборності, поринути в атмосферу єдності, взаєморозуміння та взаємоповаги.

Як відомо, День соборності відзначають щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначається з 1999 року.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути