chrome firefox opera safari iexplorer

Музей історичних коштовностей залишать на території Лаври

22 січня 2011 о 11:06

Генеральний директор Києво-Печерського історико-культурного заповідника Марина Громова прогнозує збереження на території Києво-Печерської лаври лише Музею історичних коштовностей.

Про це пише Київ.comments.ua з посиланням на «Українські новини».

«На території лаври залишиться тільки Музей історичних коштовностей, оскільки його експозиція відповідає тематиці заповідника», — сказала Громова, додавши, що в колекції цього музею є раритетні речі, які колись зберігалися в лаврських ризницях.

Громова зазначила, що на території Лаври зараз немає місця для розміщення експозиції з її історії, яку планують представити в 2011 році з нагоди 85-річчя заповідника.

Водночас вона додала, що заповідник планує навчити персонал іноземних мов у зв`язку з проведенням чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, а також видати буклети і путівники на різних мовах, закупити бездротові плеєри з записом тексту екскурсії для самостійного огляду експозиції та встановити великий електронний екран з картою лаври.

Як відомо, Українська православна церква МП вважає, що на території лаври повинні знаходитися музеї виключно релігійної спрямованості.