chrome firefox opera safari iexplorer

Росія переманює найкращого тенісиста України

28 січня 2011 о 22:36

Найкращий тенісист України Олександр Долгополов, який став головним відкриттям Australian Open-2011, при певних розкладах може переїхати в Росію і грати за їхню збірну.

Про це заявив президент Федерації тенісу Росії Шаміль Тарпіщев.

«Це не наша примха. Ми ж не можемо змусити людину щось зробити. Все залежить від нього самого. Якщо у Долгополова з’явиться бажання, то ми готові його розглянути», – заявив Тарпіщев.

«Взагалі, ми Сашу добре знаємо. У нього є величезний плюс – він швидкий, витривалий, з фізикою у нього все в порядку. Багато передумов для того, щоб він став у майбутньому великим гравцем. Але для цього йому потрібна психологічна надійність. Якщо грамотно з ним працювати в цьому напрямку, то результати будуть йти тільки в гору», – додав Тарпіщев.

Зауважимо, що розмови про можливий перехід Долгополова зі збірної України в збірну Росії з’явилися після інтерв’ю Сашка російському тенісному порталу GoTennis, інформує prosport.tsn.ua.

Ось уривок з того інтерв’ю.

– Олександре, тобі не пропонували виступати за збірні інших країн?

– Пропонували. Але уточнювати і коментувати ці питання я б не хотів.

– У тебе є конфлікти з українською федерацією? У Кубок Девіса запрошують?

– Запрошують, але є деякі моменти, які потрібно обговорювати. Справа в тому, що свого часу федерація не особливо багато для мене робила, тому не можу вважати себе чимсь зобов’язаним. Я представляю Україну до цих пір, і якщо у збірній є до мене інтерес, то потрібно уточнювати, на яких умовах я зміг би зіграти.

– На твою думку, в Росії приділяється більше уваги тенісу, ніж в Україні?

– 100%. Я не розумію, як в країні може бути три людини в першій сотні чоловічого рейтингу і не проводитися навіть жодного турніру серії «ф’ючерс». Турніри ніхто не організовує, хоча є люди з фінансовими можливостями, яким теніс не байдужий. В Україні теніс важко також подивитися по телебаченню. Звичайно, і в Росії могли б робити більше, але зараз порівнювати з Україною не можна.

– Наскільки теніс популярний в Україні – телефонують журналісти, показують сюжети по ТБ?

– Насправді популярність тенісу в Україні невисока, але зараз телефонують, тому що є результат, який не можна ігнорувати. Але трансляцій по телебаченню дуже мало, і цікавляться тільки ті журналісти, хто пов’язаний з тенісом.

Нагадаємо, що на Відкритому чемпіонаті Австралії Долгополов дійшов до чвертьфіналу, обігравши 13-ту ракетку світу Жо-Вільфреда Тсонга з Франції і 4-ту ракетку світу шведа Робіна Содерлінга. У чвертьфіналі Сашко у напруженій боротьбі поступився 5-й ракетці планети шотландцеві Енді Моррею.

Наступного тижня Олександр Долгополов стане першою ракеткою України.

Джерело: ЗІК
Розділи: Здорова Спорт в Україні

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути