chrome firefox opera safari iexplorer

Три області відзначать річницю з дня народження Бандери

01 січня 2011 о 11:02

У трьох областях Західної України 1 січня відбудеться відзначення на офіційному рівні 102-ї річниці з дня народження провідника українських націоналістів Степана Бандери.

Відповідні рішення прийняли місцеві органи Львова, Івано-Франківська і Тернополя. Крім того, вшанування Степана Бандери за ініціативи політичних партій відбудеться і в Рівному.

Так, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич днями підписав розпорядження про вшанування пам’яті Степана Бандери, згідно з яким головам районних рад, міським головам міст обласного значення доручено підготувати проведення відповідних урочистих заходів.

У Львові 1 січня біля пам’ятника Бандері заплановано проведення урочистостей, молебень, покладання квітів, виступи. Участь у відзначенні планують взяти громадські організації та політичні партії.

Тернопільська обласна та міська влада спільно організовують урочисту академію з нагоди 102-ї річниці від дня народження Провідника ОУН Степана Бандери. урочистості відбудуться в Палаці культури «Березіль» імені Леся Курбаса 1 січня 2011 року о 15.00.

Обласна рада Прикарпаття доручила провести урочистості з відзначення цього дня та проведення тематичних уроків у школах.

У Рівному ВО «Свобода» проведе смолоскипну ходу. Тут о 16:30 біля Будинку Профспілок розпочнеться формування колони, яка попрямує до меморіальної дошки Степана Бандери, за маршрутом: Майдан Незалежності – вул. Соборна – вул. Княгині Ольги – вул. Степана Бандери