chrome firefox opera safari iexplorer

У парламенті про пенсійну реформу говоритимуть 17 лютого

25 січня 2011 о 22:42

Обговорення пенсійної реформи в парламенті заплановано на 17 лютого.

Найбільш гостро нова пенсійна реформа торкнеться держслужбовців, депутатів та журналістів, оскільки запроваджується обмеження максимальної пенсії.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Мущинін на прес-конференції в Івано-Франківську.

За його словами, найбільш гостро нова пенсійна реформа торкнеться держслужбовців, депутатів та журналістів, оскільки запроваджується обмеження максимальної пенсії.

Водночас, за його словами, нова пенсійна реформа є цікавою для вчителів, лікарів та працівників культури, які при виході на пенсію отримуватимуть 10-кратний розмір пенсії.

Це стосуватиметься лише тих фахівців, які працюють в державних і комунальних організаціях. Нове законодавство не обмежує право пенсіонерів працювати далі.

«Ми просимо наших пенсіонерів з розумінням поставитись до ситуації. Якщо вони вже мають забезпечення, вони можуть скористатись своїм правом і не працювати», — зазначив Віталій Мущинін.

Він сподівається, що пріоритет під час формування штатних розписів на підприємствах і організаціях надаватиметься молодій і перспективній молоді.

За його словами, реформування пенсійного забезпечення жодним чином не торкнеться нинішніх пенсіонерів. «Всі 13,7 мільйонів пенсіонерів в Україні після впровадження пенсійної реформи як отримували, так і будуть отримувати свої пенсії», — повідомив Віталій Мущинін.

Він стверджує, що пенсійна реформа покликана збалансувати дефіцит коштів у пенсійному фонді і забезпечити справедливе нарахування пенсій.

Нині для виплати місячної пенсії в Україні потрібно майже 17 млрд грн. Дефіцит коштів у пенсійному фонді у 2011 році очікують на рівні 20 млрд грн.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути