chrome firefox opera safari iexplorer

У цьому році назвуть 7 найкращих замків України

06 січня 2011 о 12:53

Заступник Голови ВР, Голова Оргкомітету акції «7 чудес України» Микола Томенко повідомив, що Оргкомітет на своєму засіданні узгодив процедуру проведення акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» у 2011 році.

Так, згідно узгодженого плану, ІІ етап акції, під час якого відбувається представлення областями своїх номінантів, триватиме до Дня незалежності.

Нагадаємо, журналісти та експерти під час прес-турів у 2010 році вже мали змогу побачити конкурсантів Хмельниччини, Чернігівщини, Волині, Рівненщини, Києва, Львівщини та Тернопільщини. У 2011 році відбудуться прес-тури у решті регіонів.

До Дня незалежності, за результатами презентацій та опитування 100 експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури, буде оголошено фіналістів акції, до числа яких увійде 7 кращих замків, 7 фортець, 7 палаців, а також 7 об’єктів, що потребують невідкладної допомоги від держави та інвестицій.

Після цього розпочнеться голосування у відкритому режимі на сайті (7chudes.in.ua), яке триватиме до 1 грудня 2011 року.

1 грудня 2011 року, в день 20-річчя Всеукраїнського референдуму про незалежність України буде оголошено 7 переможців акції.

Нагадаємо, що, за правилами конкурсу, переможців визначають шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50).

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути