chrome firefox opera safari iexplorer

Влада виховуватиме патріотичну молодь на «совкових» засадах

18 січня 2011 о 12:58

Головне управління освіти і науки КМДА спільно з райуправліннями опрацьовує питання відновлення військово-патріотичної гри «Зірниця» у Києві. Таким чином, влада посилюватиме патріотичне виховання молоді, йдеться у розпорядженні КМДА щодо відзначення 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни.

За словами заступника голови КМДА Леонід Новохатька, з цією ж метою у навчальних закладах міста щорічно проводяться уроки пам'яті, зустрічі з ветеранами.

Цього року учням запропонують написати сімейний літопис або створити фотолітопис про участь своїх родичів у захисті вітчизни.

Традиційно проводитиметься міська естафета пам'яті «Вони захищали батьківщину».

Кращі дитячі художні колективи виступатимуть зі святковими концертами для ветеранів, допомагатимуть в облаштуванні монументів, пам'ятників, для школярів проводитимуть автобусні екскурсії за програмою «Київ — місто-герой», повідомили у прес-службі мерії.

Також передбачена робота «тимурівських» і волонтерських загонів учнівської молоді. Юні кияни відвідуватимуть з вітаннями ветеранів війни вдома, у лікарнях, санаторіях, допомагатимуть їм по господарству.

«Столична влада сприятиме діяльності молодіжних організацій військово-патріотичного спрямування, продовжить практику присвоєння середнім навчальних закладам імен героїв Великої Вітчизняної війни», повідомили в мерії.

«Зірниця» — піонерська військово-спортивна гра у СРСР. Вона становила собою імітацію бойових дій, схожу на військові навчання.

У ході гри піонери ділилися на команди й змагалися в різних військово-прикладних видах спорту з ігровими елементами.

Гра була частиною системи початкового вишколу школярів у Радянському союзі.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути