chrome firefox opera safari iexplorer

70-річчя Івана Миколайчука відзначать фестивалем

07 лютого 2011 о 00:50

З нагоди 70-річчя від дня народження славетного українського кіноактора, сценариста і режисера Івана Миколайчука влада Буковини ініціює проведення першого етнографічного фестивалю «На гостини до Івана».

Відповідне доручення підписав перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць. Ця подія відбудеться 15 червня, у ювілейний день народження Івана Миколайчука на його батьківщині.

Опікуватимуться організацією “гостин” управління культури і відділ з питань туризму Чернівецької облдержадміністрації та Кіцманська райдержадміністрація. До оргкомітету фестивалю залучать сільських голів Кіцманського району, громадськість.

Фестивальне дійство пройде в селах Кіцманського району, розташованих вздовж автомобільного шляху від рідного села кіномитця – с. Чортория аж до Чернівців, і на ньому буде представлено традиційну народну буковинську фольклорну культуру, зокрема аматорське пісенне і танцювальне мистецтво, обряди, вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва і народних промислів, національного одягу і вишивок, страв буковинської кухні тощо.

Організатори впевнені, що етнофестиваль «На гостини до Івана» відвідає чимало гостей зі столиці та зарубіжних.

Уже найближчим часом відбудеться зустріч з представниками туристичних компаній і туроператорами області і їм презентуватиметься туристичний путівник фестивалю.

Також, за даними організаторів, в області розробляється туристично-пізнавальний маршрут «Стежками Івана Миколайчука».

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути