chrome firefox opera safari iexplorer

Біля могили Шевченка «дозаправлятимуться» вертольоти?

18 лютого 2011 о 14:27

Під прикриттям підготовки до Євро-2012 здійснюється розбазарювання державних коштів на абсолютно непотрібні і незрозумілі речі.

Про це заявив опозиційний міністр з питань молоді, спорту, туризму і Євро-2012, член Бюджетного комітету парламенту Остап Семерак. 

За його словами, «під прикриттям підготовки до Євро-2012 здійснюється розбазарювання державних коштів на абсолютно непотрібні і незрозумілі речі – такі, наприклад, як будівництво в Каневі вертолітного аеродрому на 10 вертольотів, на яке в державному бюджеті вже на 2011 рік закладено 148 мільйонів».

«На мій депутатський запит Національне агентство з підготовки до Євро-2012 відповіло, що, на їхню думку, на фінальний матч чемпіонату до Києва будуть летіти вертольотами туристи з Півдня України, і їм, очевидно, треба буде зупинитися в Каневі на дозаправку», – сказав О.Семерак.

Фото з ukranews.com

«Це просто хамське ставлення до українського суспільства», – підкреслив він.

Опозиційний міністр відзначив, що «за минулий рік уряд виділив на підготовку до чемпіонату близько 11 млрд. грн. З них 4 мільярди було запозичено на європейському ринку, і ці кошти — замість використання за призначенням — поклали на депозит в українському комерційному банку».

«Звичайно, держава платить із бюджету більше відсотків на європейському ринку, ніж отримує дивідендів від цього кредиту, – зауважив О.Семерак. – Я вже не кажу про лавки для харківського метро по 69 тисяч за кожну, чи про офіс Національного агентства з Євро-2012, який орендується в найдорожчому у Києві офісному центрі «Парус».

За словами депутата, «законодавча база підганяється так, щоби потім ніхто з чиновників не ніс відповідальності. Наведу приклад. Пройшло чотири місяці з того часу, як була оприлюднена інформація про харківські лавки. Чи хоч один чиновник поніс за це відповідальність? Можливо, хоча б порушена кримінальна справа? Ні. Тому що є прикриття – закупівлі до Євро-2012 відбуваються без тендерів. А насправді це є розбазарювання і розкрадання бюджетних коштів», – зазначив міністр опозиційного уряду.

Нагадаємо, «вертолітний скандал» виник після оприлюднення Заступником Голови ВР Миколою Томенком інформації «Вісника Державних закупівель», згідно з якою «спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади із забезпечення здійснення заходів з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу погоджує застосування процедури закупівлі в одного учасника проектно-вишукувальних робіт по об’єкту «Гелікоптерний майданчик місткістю 10 посадкових місць з пасажирським терміналом пропускною спроможністю 50 пасажирів/годину з під’їзною дорогою в селі Пекарі Канівського району Черкаської області за рахунок коштів державної підтримки» з очікуваною вартістю більше двох з половиною мільйонів гривень».

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути