chrome firefox opera safari iexplorer

КМДА не дозволяє модернізувати кінотеатр «Жовтень»

18 лютого 2011 о 23:11

Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець заявив, що Київська міська держадміністрація заборонила муніципальному кінотеатру Жовтень «істотно поліпшити якість послуг і тим самим виявила безпрецедентну безвідповідальність».

«Муніципальний кінотеатр Жовтень знайшов можливість за свої власні гроші, тобто без використання бюджетних коштів, модернізувати кінотеатр, обладнавши його системою 3D. Але КМДА не дозволила кінотеатру встановити систему, посилаючись на те, що орендар [колектив кінотеатру] не має права що-небудь міняти в орендованому приміщенні», — пояснив голова профільної комісії Київради.

Кінотеатр звернувся до комісії з питань культури із проханням розглянути ситуацію про незгоду Головного управління комунальної власності встановити кінотеатру за свій рахунок 3D-систему.

«На жаль, у всіх діях київської влади щодо столичних кінотеатрів простежується одна логіка — заважати роботі колективів і не давати можливості покращувати якість послуг на благо киян. Упевнений, що перешкоди здійснюються з метою знизити ефективність діючих кінотеатрів, зробити їх збитковими, припинити кінопокази , в тому числі, і соціальні, щоби зрештою продати приміщення приватним конкурентам», — заявив Бригінець.

За його словами, Комісія найближчим часом розгляне звернення кінотеатру.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути