chrome firefox opera safari iexplorer

Квитки на Євро-2012 коштуватимуть від 30 до 600 євро

01 лютого 2011 о 13:43

Квитки на матчі футбольного чемпіонату Євро-2012 коштуватимуть від 30 до 600 євро.

Про це повідомив директор турніру в Україні Маркіян Лубківський на семінарі, який організований УЄФА та Місцевим організаційним комітетом і проходить сьогодні у Києві.

Під час цього заходу детально розповідають про процедуру замовлення квитків на Євро-2012, механізми оплати та отримання квитків вболівальниками.

За словами М.Лубківського, загалом на матчі ЧЄ надрукують 1,4 млн білетів, з яких у вільний продаж надійде 75%.

На фінальний матч ЧЄ-2012, який відбудеться у Києві, у вільний продаж надійде 41% квитків. Як зазначили організатори семінару, така кількість білетів попередня і може змінитися.

Оскільки зараз стадіон ще будується, фахівці УЄФА визначили кількість білетів для вільного продажу із розрахунку, що Київська євроарена зможе вмістити 60 тис. глядачів. За проектом НСК «Олімпійський» вміщатиме 69 тис. вболівальників, тож коли його добудують, відсоток білетів для вільного продажу може збільшитися.

Категорії квитків

Білети на матчі фінальної стадії чемпіонату Європи з футболу 2012 року будуть розподілені на три категорії.

За аналогією першості чотирирічної давнини, що проходила в Австрії та Швейцарії, організатори Євро-2012 запропонують вболівальникам три групи пропусків на футбольні матчі.

До першої з них належатимуть квитки на центральну трибуну та трибуну навпроти, до другої – бокові трибуни та місця на верхньому ярусі трибун за воротами, а до третьої, найдешевшої категорії, увійдуть квитки на місця на нижньому ярусі заворотніх трибун.

Замовлення квитків

Процедура продажу квитків на матчі чемпіонату Євро-2012, що пройде на полях України і Польщі, проходитиме у кілька етапів.

Так від сьогодні, 1 лютого, на спеціальному порталі УЄФА розпочалася реєстрація для охочих придбати пропуски на матчі, яка триватиме протягом місяця.

З 1 по 31 березня організатори турніру прийматимуть замовлення на білети. Опрацювання заявок триватиме два тижні і вже в квітні 2011 року відбудетеся лотерея, за результатами якої визначаться володарів білетів. Щасливчики отримають відповідні ваучери, що згодом можна буде обміняти на квитки.

Окрему лотерею буде проведемо серед мешканців приймаючих міст, квота на кожний матч турніру для яких складе 2000 квитків. Як розповіли організатори семінару, Євро-2012 стане першим турніром, під час якого працюватиме офіційна платформа перепродажу білетів.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути