chrome firefox opera safari iexplorer

Лише 4% українців стали жити краще

18 лютого 2011 о 15:00

Більшість населення констатує погіршення свого матеріального становища за останні 12 місяців. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного у лютому «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики.

Так, майже 62% українців відзначили погіршення матеріального становища. При цьому третина опитаних (33,3%) зазначила, що їхнє матеріальне становище не змінилось, і лише 4% вважають, що їхнє матеріальне становище покращилось.

На погіршення матеріального становища за останній рік указують більшість населення в усіх регіонах України. 

При цьому, кожній десятій українській родині не вистачає грошей навіть на їжу, а 41,3% родин, хоча й вистачає грошей на їжу, але купувати одяг чи взуття вже складно.

Частки сімей, яким не вистачає грошей навіть на їжу, в Західному, Центральному та Східному регіонах фактично однакові, але в Південному регіоні їхня кількість є більшою.

Абсолютну більшість населення України (97,5%) тією чи іншою мірою хвилює зростання цін. Не хвилює зростання цін лише 1,7% громадян. Занепокоєння підняттям цін властиве українцям у всіх регіонах країни.

Детальніше з результатами опитування можна ознайомитись тут.

«Рідна країна»

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути