chrome firefox opera safari iexplorer

Міка Ньютон може не поїхати на Євробачення?

28 лютого 2011 о 10:38

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман ініціюватиме створення комісії для перевірки відбору кандидатури від України на Євробачення. Про це вона повідомила «Українській правді».

«Я буду ініціювати створення спеціальної комісії, яка перевірить процес підготовки і сам хід фінального відбору кандидатури від України на Євробачення. Думаю, що до такої комісії повинні увійти і представники прокуратури», — зазначила Герман.

«У багатьох людей, які пишуть і телефонують у адміністрацію президента, і в мене особисто як члена журі цього конкурсу, залишився дуже прикрий і гіркий осад від усього, що відбувалося там. Я думаю, що правильно буде ще раз все перевірити», — наголосила вона.

Герман нагадала, що минулого року «вдалося припинити корупційні схеми і скасувати рішення про кандидатуру від України на Євробачення, був проведений конкурс і був чесно вибраний кандидат».

«Я думаю, що цього року варто дослухатися до тих десятків тисяч людей, які за ці два дні телефонували і висловлювали своє невдоволення тим, як відбувся цей конкурс», — зазначила чиновниця.

Відповідаючи на питання, у чому полягають її сумніви щодо результатів конкурсу, Герман сказала: «У мене багато сумнівів, але я не хотіла б їх оприлюднювати до того, ніж комісія, яка, сподіваюся, буде створена, дасть свої висновки».

«Я б не хотіла нікого наперед в чомусь звинувачувати. Але в мене склалося враження, що щось відбувалося в кулуарах і поза конкурсом, чого ми не розуміли і не знали», — додала вона.

Водночас, незадоволені результатами національного відбору представника України на Євробачення розмістили в інтернеті петицію до Першого Національного.

«Суспільство України вважає, що 26 лютого учасника від України на пісенний конкурс Євробачення-2011 обрали несправедливо», — йдеться в петиції. Автори петиції бажають бачити на конкурсі Джамалу або Злату Огневич.

«Народ вимагає скасування голосування корумпованого журі та інтернет-користувачів», — повідомляється в петиції. Крім того, підписанти вимагають не нового відбору, а перерахунку унікальних sms за кожного конкурсанта (1 телефонний номер — 1 голос).

Станом на ранок 28 лютого петицію підтримали понад три тисячі осіб. Як відомо, з одного номера можна було відправляти необмежену кількість sms-повідомлень.

Нагадаємо, за результатами голосування телеглядачів, інтернет-користувачів і журі фіналу національного відбору, Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2011 в Дюссельдорфі представлятиме Міка Ньютон з піснею «Ангел».

За матеріалами «Української правди» та «Кореспондент»