chrome firefox opera safari iexplorer

Пенсійну реформу підтримує лише 6,8% населення

17 лютого 2011 о 00:05

Переважна більшість українців (88%) не підтримують підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років та чоловіків (державним службовцям) – до 62 років. Підтримали б підвищення пенсійного віку лише 6,8% опитаних.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного у лютому «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики.

Цікаво, що рівень підтримки/не підтримки підвищення пенсійного віку майже однаковий в усіх регіонах. Лише у Центральному регіоні частка тих, хто підтримує підвищення пенсійного віку, є дещо більшою, порівняно з іншими регіонами.

57,4% громадян вважають, що в місті/сільському районі, де вони мешкають, малоймовірні масові протести проти підвищення пенсійного віку.

Однак, третина українців (33,3%) дотримуються думки, що такі протести цілком ймовірні. У Західному регіоні, порівняно з іншими, більшість населення вважає цілком імовірними масові протести проти підвищення пенсійного віку.

У випадку, якщо мітинги, демонстрації протесту проти підвищення пенсійного віку відбудуться, то 36,8% громадян висловили готовність брати в них участь. Не братимуть участь – 54,7%, не змогли визначитись – 8,5%.

У Західному регіоні найвищий рівень готовності брати участь в акціях протесту, найнижчий – у Східному, а в Центральному та Південному регіонах він однаковий.

Детальна інформація про опитування тут.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути