chrome firefox opera safari iexplorer

Правила прийому вже оприлюднила переважна більшість вишів

04 лютого 2011 о 16:34

З більш ніж 350 вищих навчальних закладів України ІІІ-ІV рівнів акредитації правила прийому абітурієнтів у 2011 році не оприлюднили тільки 38 навчальних закладів.

До завершення реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання, що дає право на вступ до вищих навчальних закладів України у 2011 році, залишається менше місяця, однак деякі виші досі не оприлюднили власні правила прийому абітурієнтів.

Зазначимо, правила прийому мають бути оприлюдненні вищими навчальними закладами з метою своєчасного інформування учасників ЗНО про умови прийому в 2011 році, у тому числі про переліки конкурсних предметів, визначених для вступу на відповідні напрями підготовки (спеціальності) кожного навчального закладу.

Відповідно до результатів моніторингу офіційних інтернет-сторінок та веб-сайтів вітчизняних вищих навчальних закладів, на предмет оприлюднення умов вступу у 2011 році, що був проведений «Osvita.ua», умови прийому не оприлюднили переважно вищі навчальні заклади приватної форми власності, а також державні навчальні заклади, що не належать до сфери підпорядкування Міністерства освіти і науки.

З 38 вищих навчальних закладів, що не оприлюднили правила прийому, третина (13 вузів) знаходяться у Києві. У Львові та Львівській області правила прийому не оприлюднили 4 виші, стільки ж у Київській області. У Донецьку та Івано-Франківську по три таких вузи. Решта приходиться на інші регіони України.

Слід зазначити, що в країні є вищі навчальні заклади, що не мають власних веб-сторінок у мережі, а також виші, що не підтримують власні сторінки в актуальному стані, в т.ч. не повідомляють про плани проведення вступної кампанії цього року, таких близько 3%.

Також в країні вперше оприлюднено інформацію про укрупнення вищих навчальних закладів. Так, у повідомленні, оприлюдненому на сайті Київського інституту інвестиційного менеджменту, йдеться про те, що в результаті відповідних домовленостей інститут увійде до структури Міжрегіональної академії управління персоналом.

Моніторинг не охоплював відокремлені підрозділи, філії та інші структурні представництва вищих навчальних закладів в різних регіонах.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути