chrome firefox opera safari iexplorer

Що на місці поховання Шевченка робитимуть футболісти?

01 лютого 2011 о 14:13

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням дати роз’яснення, навіщо для проведення Євро-2012 будувати вертолітний майданчик поруч із місцем поховання Тараса Шевченка.

За його інформацією, «для проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу пропонується виділити кошти для гелікоптерного майданчика місткістю десять посадкових місць з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів/годину з під’їзною дорогою в селі Пекарі Канівського району Черкаської області, на що пропонується виділити близько 3 мільйонів гривень».

Заступник голови парламенту наголосив, що це лише один приклад, а їх багато. Зокрема, за його словами, у Львівській, Харківській та інших областях з метою будівництва інфраструктури для Євро-2012 вилучено вже стільки землі, що, очевидно, не лише об’єкти, а й конкретні люди для приватних потреб будуть там проводити будівництво.

«Тому парламент повинен заслухати, що вже зроблено, які закупівлі здійснені, чи є порушення, а потім розглядати законопроекти щодо можливого послаблення державного контролю», — зазначив Микола Томенко під час розгляду проекту закону про внесення змін до Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об`єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності» (щодо об`єктів, пов`язаних з проведенням чемпіонату Європи 2012 року з футболу).

Віце-спікер нагадав, що ним зареєстровано у парламенті проект постанови Верховної Ради України «Про заслуховування інформації Кабінету міністрів України щодо здійснення закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти для потреб, пов‘язаних з підготовкою та проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу».

«Ми дали право уряду попрацювати без жодного контролю в частині використання бюджетних коштів для підготовки та проведення Євро-2012. Тому, думаю, що ми визріли до того, аби в парламенті заслухати звіт уряду про використання цих коштів», — сказав Микола Томенко.

На його переконання, «Євро повинно бути на користь народу, а не на шкоду державному бюджету».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути