chrome firefox opera safari iexplorer

Шкільні нормативи з фізкультури будуть скасовані

23 лютого 2011 о 14:03

Оцінювання школярів на уроках фізкультури буде відмінено. Про це на брифінгу заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«Фізкультура буде розрахована просто на рух, на активність, на дихальну активність, але чому раніше були трагедії — тому що хтось намагається з секундоміром порівнювати, за скільки секунд пробігла дитина 30 м, 60 м — це, очевидно, не є завданням занять з фізичної культури», — підкреслив міністр.

«На сьогоднішній день, в Кабміні є новий державний стандарт початкової школи, де якраз більше годин по фізкультурі, і навички компетентності оцінюються просто присутністю дитини на повітрі, в русі, в ходьбі. Я взагалі проти того, щоб фізкультуру оцінювати чисто як навчальне навантаження. Це скоріше перепочинок в русі, на свіжому повітрі», — заявив Табачник.

За його словами, новий стандарт передбачає зарахування заняття дітей в спортивних секціях як урок фізичної культури.

Крім того, згідно програми, діти, які не можуть по стану здоров'я виконувати будь-які фізичні вправи, будуть просто знаходитись на свіжому повітрі.

«Мені хотілося б, що б показники фізичної культури і спорту ми розглядали як європейські країни», — зазначив Табачник.

Джерело: "1+1"
Розділи: Новини освіти Освічена

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути