chrome firefox opera safari iexplorer

Школярам доведеться купувати нетбуки по 2000 грн?

28 лютого 2011 о 16:52

Держава розраховує перевести усі навчальні матеріали для школярів у програму на базі 4G-мережі, і таким чином заощадити 400 млн грн на виданні підручників.

Про це 28 лютого на презентації проекту «Відкритий світ» розповів керівник робочої групи при президенті України «Національні проекти» Владислав Каськів.

Він зазначив, що 1,5-2 млн школярів зможуть придбати нетбуки вартістю до 2 тис. грн за схемою безвідсоткового кредиту. А відмінники, за його словами, зможуть отримати нетбуки безкоштовно. Процентна ставка за кредитом для інших школярів уточнюється.

За його словами, донині будуть проведені науково-дослідні робіт за проектом «Відкритий світ».

«4 березня буде оголошений тендер на проведення науково-дослідних робіт з нацпроекту. До 22 липня вони завершаться, і до кінця літа буде оголошений конкурс на будівництво освітньої 4G-мережі, виробництво нетбуків і розробку освітньої «хмари», — розповів Каськів.

Нагадаємо, що в серпні 2010 року президент Віктор Янукович обрав «Відкритий світ» у числі 10 національних проектів, які підлягають першочерговій реалізації.

У рамках цього проекту планується ввести в українських школах мультимедійні уроки, забезпечити усіх школярів комп'ютерами і побудувати національну мережу 4G, яка використовуватиметься в освітніх цілях.

Джерело: "1+1"
Розділи: Новини освіти Освічена

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути