chrome firefox opera safari iexplorer

Театр оперети «забули» профінансувати?

23 лютого 2011 о 17:21

Київський національний академічний театр оперети може припинити своє існування у зв'язку з тим, що Київська адміністрація не передбачила в бюджеті міста на 2011 рік 20 мільйонів гривень для цього закладу.

Про це заявив депутат Київради Олександр Бригинець.

За його словами, ці гроші йдуть винятково на заробітну плату співробітникам театру.

«Колектив обурений, що зараз він змушений одержувати лише 50% від передбаченої зарплати. Частина співробітників готова на екстремальні дії, які поки вдається стримувати керівництву театру обіцянками, що гроші от-от виділять. Але грошей немає й нинішнім варіантом змін у бюджет міста фінансування не передбачене», — заявив депутат.

Бригинець також звернув увагу на те, що в цьому випадку мова не йде про 20% надбавки, а всього лише про передбачені виплати.

«Я б не радив владі гратися з недоплатою цілих 50% зарплати. Це дуже важлива цифра для будь-якої родини. Актори — відомі люди, і якщо вони зважаться на відвертий протест, їх, звичайно ж, почує й преса, й громадськість. Але тоді рейтинг нової київської влади упаде ще нижче. Тому краще знайти необхідні гроші, або відверто сказати «місту такий театр не потрібний», — сказав депутат.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути