chrome firefox opera safari iexplorer

Творімо свободу разом: конкурс

03 лютого 2011 о 12:30

До 20-річчя незалежності України Радіо Свобода оголошує конкурс «Подих свободи» на найкраще есе, нарис чи просто ваші думки про те, чим для вас є поняття «свобода».

Всі учасники акції отримають у подарунок «Український щорічник» від Фонду Миколи Томенка «Рідна країна». А найкращі роботи Радіо Свобода упорядкує до книги про свободу та незалежність, яка має вийти наприкінці літа цього року, до 20-го Дня незалежності.

Відчути щоденний патріотизм пересічних українців через їхні історії про «свободу» – це конкурс «Подих свободи». Радіо Свобода пропонує слухачам розповісти про власне відчуття «свободи», якою вони бачать вільну країну і чому люблять те місце, де вони живуть.

«Доведіть нам, що вашу маленьку батьківщину варто відвідати», — пропонує головний редактор Київського бюро Радіо Свобода Інна Кузнецова.

«Кажуть, що у журналістів дещо викривлений погляд на життя, тому що вони бачать світ по-своєму, – зауважує вона. – Люди, які живуть у столиці, зовсім не так дивляться на життя в глибинці українській. Хотілось би побачити, як ви відчуваєте незалежність, свободу. А може, свобода і незалежність – це синоніми? Може ви напишете, як ви йшли до школи, може, про когось із своїх земляків, а може, про стежку до рідного дому чи … хтозна, про що ви напишете?!»

За кожен «Подих свободи» – щорічник про Україну

Конкурс проводиться до 15 березня. Кожному авторові за написання статті Радіо Свобода спільно з Фондом «Рідна країна» подарує «Український щорічник-2011». На кожній сторінці ця книжка розповідає про знаних людей, які популяризували Україну, а також містить відомі афоризми чи висловлювання про Україну та українців.

Тут і Антон Чехов хвалить українського селянина, який завжди у веселому настрої, і Анну Ахматову цитують як найкращого перекладача лірики Івана Франка, а Шолом-Алейхем та Корній Чуковський захоплюються творчістю українського Кобзаря Тараса Шевченка.

Микола Томенко вважає, що книжка стимулюватиме українців до щоденного патріотизму. «Читач матиме можливість познайомитись з понад тисячею персоналій визначних українців в різних галузях освіти, науки та техніки, які не лише працювали в Україні, які пов’язані з Україною, які працювали для України чи народилися в Україні, – сказав він в інтерв’ю Радіо Свобода. – Філософія дня, який пов’язано з народженням визначної людини, мусить стимулювати кожного дня українця до активнішої роботи. В кінці сторінки він зіткнеться з написом, що я зробив для України. Так само напише, що я зробив для своїх друзів, для сім’ї, для родини, для офісу, а там уже – і для України».

Можливо, Вашою маленькою справою для України і стане написання твору «Подих свободи». Чекаємо його за адресою:

Радіо Свобода
вул. Хрещатик, 19-А
м. Київ
01001 Україна

Або ж відправте текст на електронну адресу:
ukrwebmaster@rferl.org