chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпропетровську відкрилася виставка незвичайних речей

18 лютого 2011 о 23:42

Ковзани первісних людей, штани пілота-полярника, холодильний шкаф з дерева та кастет козака.

Всі ці незвичайні речі можна знайти на виставці, яка щойно відкрилася в Дніпропетровському історичному музеї. Там представлено більше ста предметів — від залізного віку до радянської епохи.

Точне призначення деяких з них не знають навіть деякі фахівці музею. Жоден з експонатів не підписаний — відвідувачі мають самі ввімкнути уяву та вгадати, що перед ними.

Хто вгадає більше половини, отримає приз — безкоштовну екскурсію усіма виставковими залами музею. А щасливчику, який розшифрує призначення усіх експонатів, чекає супер-приз. Що це буде — музейники тримають у секреті.

Алла Москалець, старший науковий співробітник дніпропетровського історичного музею ім. Д. Яворницького: «Мы старались взять предметы утилитарные, использованные в быту, знакомые многим людям. И они ушли из нашего употребления, либо изменились до неузнаваемости. И сейчас мы даже не можем представить, что так выглядел предмет, которым мы пользуемся каждый день».

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути